Fast food ecopackaging

Packaging ideat i dissenyat durant el conveni de col·laboració entre l’empresa Alzamora Packaging S.A. i l’EASD Olot, que es desenvolupa dins de l’assignatura de Projectes de Disseny gràfic IV (2016-17). Els participants (grups de dos alumnes) havien de plantejar solucions a una sèrie de briefings proposats per l’empresa: un pack d’ous per a singles, un pack fast food (projecte escollit), un pack bag in box, un pack per càpsules de cafè o bé un pack de temàtica lliure. Es tractava doncs, de dissenyar un envàs, buscant crear un producte original i innovador però que alhora fos pràctic, funcional i sostenible, adaptant-se en les necessitats de l’usuari el qual es dirigia i a les exigències del briefing.

 

Els packs se’ls ha aplicat la gràfica dels Pollos Hermanos, una franquícia de menjar ràpid que apareix a la sèrie Breaking Bad.

Any

2017

 

Fotografia

Gerard Coronel

Col·laboradors

Marc Casasús – disseny 

Carles Cargol – supervisió packaging

1/2  —  Safata

Safata un sol ús per menjar al mateix restaurant fast food amb la idea de substituir les safates de plàstic convencionals. Té capacitat per a patates fregides, hamburguesa, amanida, beguda i / o postres més d’altres complements com ara sobres de quètxup o un envàs de salsa. La seva estructura parteix de plecs de la mateixa planxa de cartró i dues làmines de cartró de microcanal per a una millor rigidesa, sense l’ajuda de cues i amb el mínim material possible. Aquesta es basa en dos prismes triangulars que formen dos compartiments generals + un compartiment circular foradat entre aquests on es pot encaixar la beguda (format got de cartró que proporcionen els restaurants fast food). Incorpora dos mànecs per a una millor adherència i transport. Gràcies a la seva forma de W amb les seves arestes inferiors lleugerament desplaçades cap al centre es poden apilar, de manera que no ocupen molt d’espai. A diferència de les de plàstic que pesen al voltant de 0,5 kg aquestes pesen tan sols 50 g.

 

Dimensions: 28 x 26 x 6,5cm.

2/2  —  Delivery

Pack per contenir els productes i poder-los transportar del restaurant a casa. Disposa de la mateixa capacitat que la safata, però en aquest cas les hamburgueses hauran d’estar embolicades en paper i no en una capsa de cartró perquè hi càpiguen en tancar. El pack té dos compartiments llargs per distribuir els productes a la teva manera i un desplegable a la part central amb dos troquels: un quadrat per situar la terrina de la salsa (on el mateix envàs s’aguantaria per les seves solapes) i un de circular per la beguda. El refresc en aquest cas serà en forma de llauna, la qual podrà anar tombada en un dels compartiments a l’hora de ser transportada i dreta en aquest troquel central a l’hora de consumir. Incorpora com la safata un mànec per transportat en aquest cas amb una sola mà. El pack un cop desplegat també adopta la forma de safata. Per al correcte tancament incorpora tres pestanyes, dues separades als extrems de la part superior i una centrada a la part inferior per evitar la separació dels dos compartiments. Pes: 85 g.

Dimensions: 28 x 26 x 7,5 cm.

Fast Food ecopackaging

Packaging