Fast food Packaging

 

Packaging creatiu EASD Olot + Alzamora

Any: 2017      Fotografia: Gerard Coronel

Packaging ideat durant el conveni de col·laboració entre l’empresa Alzamora Packaging S.A. i l’Escola d’Art i Superior de disseny d’Olot, que es desenvolupa dins l’assignatura de Projectes de Disseny gràfic IV (2016-17). Els participants (grups de dos alumnes) havien de plantejar solucions a una sèrie de briefings proposats per l’empresa: un pack d’ous per a singles / un pack fast food / un pack bag in box / un pack per a càpsules de cafè o bé un pack de temàtica lliure. 


Es tractava de dissenyar un envàs amb el propòsit de crear un producte original i innovador però que alhora fos funcional i sostenible, adaptant-se a les necessitats de l’usuari al qual es dirigia i a les exigències del briefing. 


Els packs sel’s hi ha aplicat la gràfica de ‘Los Pollos Hermanos’, una cadena de menjar ràpid que apareix a la sèrie americana Breaking Bad.

 

—   S A F A T A

 

Safata d’un sol ús per menjar al mateix restaurant fast food amb la idea de substituïr les safates de plàstic convencionals. Té capacitat per a patates fregides, hamburguesa, amanida, beguda i/o postres a més d’altres complements com ara sobres de ketchup o una terrina de salsa.

 

La seva estructura està dissenyada a partir de plecs de la mateixa planxa de cartró + dues làmines de cartró de microcanal per a una millor rigidesa, sense l’ajuda de coles i amb el mínim material possible. Aquesta es basa en dos prismes triangulars que formen dos compartiments generals + un compartiment circular foradat entre aquests on es pot encaixar la beguda (format got de cartró que proporcionen els restaurants fast food). Incorpora dues nanses per al correcte transportament. 

Llegeix més ↓

 

Gràcies a la seva forma de W amb les seves arestes inferiors desplaçades minuciosament cap al centre és fàcilment apilable, de manera que no ocupen molt d’espai. A diferencia de les de plàstic que pesen al voltant de 0,5kg aquestes pesen tansols 50g.

 

Dimensions: 28x26x6,5cm. Pes: 50g.

 

 

 

—   P A C K   P E R   E M P O R T A R

 

Pack per contenir els productes i poder-los transportar del restaurant fast food a casa. Disposa de la mateixa capacitat que la safata, però en aquest cas les hamburgueses hauran d’estar embolicades en paper i no en una caixa de cartró perquè hi càpiguen en tancar.

 

El pack té dos compartiments llargs per distribuir els productes a la teva manera i un desplegat a la part central amb dos encaixos troquel·lats: un quadrat per situar la terrina de salsa – es tracta d’un forat perquè s’hi encaixi l’envàs de manera que s’aguanti per les seves solapes – i un circular per la beguda: El refresc en aquest cas serà en forma de llauna, la qual podrà ser dipositada tombada en un dels compartiments a l’hora de transportar-la i dreta en aquest encaix central a l’hora de consumir-la. Incorpora com la safata les nanses per tal de transportar el pack en aquest cas amb una sola mà. Un cop desplegat també adopta la forma de safata. Per al correcte tancament el pack incorpora tres pestanyes, dues separades als extrems de la part superior i una centrada a la part inferior per evitar la separació dels dos compartiments. 
Llegeix més ↓
 

Dimensions: 28x26x7,5cm. Pes: 85g.

 

 

 

 

Torna a projectes