Memento

 

 

Infografia dedicada a Memento

Any: 2016

Infografia sobre la pel·lícula Memento (també coneguda com a Amnèsia)


Es tracta d’una pel·lícula de suspens del 2000, dirigida per Christopher Nolan. Nominada al Globus d’Or per Millor guió i nominada a dos Óscar (pel seu guió original i edició). El guió de Christopher Nolan està basat en un relat anomenat Memento mori (en llatí, “Recorda que moriràs”), escrit pel seu germà Jonathan i publicat l’any següent: 2001.


Una de les majors peculiaritats de la pel·lícula resideix en la seva línia temporal, explicada mitjançant constants analepsis i prolepsis, mostrant segons avança la pel·lícula les causes del ja vist, en comptes de les seves conseqüències. Entre aquestes, hi ha escenes en blanc i negre que progressen en ordre normal, però intercalades en la història. En arribar al final de la cinta, s’uneixen. 

El conjunt gràfic adopta la idea de cervell humà com a símbol de la memòria, concretament la d’en Lenny, on tota la pel·lícula gira al seu voltant.

 

A la infografia s’hi mostra l’interval d’escenes a color marcades en vermell i les escenes en blanc i negre marcades en blau. Aquestes es troben acompanyades d’una línia temporal en forma d’el·lipse i seguint el contorn d’aquesta pel seu interior hi ha indicats de manera general els fragments de la pel·lícula amb uns punts de colors – els quals informen sobre quins personatges actuen en aquell moment- . Al centre d’aquesta el·lipse hi ha la mateixa línia temporal amb informació més específica: s’hi mostra exactament quan acaben i quan comencen totes les escenes (blanc i negre / color) així com els moments en què en Lenny, el protagonista, s’impregna el cos de tatuatges. 
Llegeix més ↓

 

 

 

 

 

 

Torna a projectes